Már tesztelik a negyedik generációs iPhone-t

2009.11.30. 12:10

Már az éles hálózaton tesztelik a várhatóan jövő nyáron megjelenő új iPhone-modellt, legalábbis erre utal, hogy több hálózati forgalmat figyelő szoftver is új, magát iPhone 3.1 néven azonosító készülékeket fedezett fel San Francisco körzetében.

Az Apple-nek szokása az iPhone-verziószámokat csak akkor megemelni, amikor az új telefon kereskedelmi forgalomba kerül, a jelenlegi legfrissebb modell, a 3GS először 2.1-es számozással került tesztüzembe. Ezt a mostani esethez hasonlóan vették észre idén januárban. Az Apple hagyományosan nyáron dobja piacra a telefon új verzióját, ehhez mérten reális lenne, ha most kezdték volna azt tesztelni a kereskedelmi hálózaton.

A pletykák szerint ezzel a verzióval fog az Apple szakítani az eddigi, egy szolgáltatóhoz kötött modellel (Európában több országban elérték ezt már, de Amerikában továbbra is az AT& T-é a kizárólagosság), és egyelőre annyi szivárgott ki a fő újdonságokról, hogy a beépített térképalkalmazást szeretnék erősen feljavítani.

Az iPhone jelenleg a Google Mapset használja a gps-es tájékozódáshoz, de a szolgáltatásai jóval gyengébbek, mint az Android, vagy a Motorola Droid navigációja. Pár hónapja az Apple felvásárolt egy online térképes alkalmazásokat fejlesztő céget, és visszadobta a Google ajánlatát, hogy a Latitude szolgáltatást építsék be a telefonba.

Szintén a szoftveres támogatás megerősítésére utal, hogy az Apple csúcskategóriás játékfejlesztőkkel tárgyal, hogy azok ne az App Store-on keresztül, külső fejlesztőként készítsenek iPhone-játékokat, hanem a céggel szoros együttműködésben dolgozva, eredeti, kimondottan a telefonra specializált játékokat írjanak, amelyek akár a szériatartozékként, alapban telepítve is megjelenhetnek a következő generációs iPhone-on.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?