Bemutatták a Google mobiltelefonját

2010.01.05. 21:14

A Google kedden bemutatta Nexus One elnevezésű első mobiltelefonját, amelyet online fog árusítani.

nexusone

A Nexus One telefonról az első találgatások tavaly december elején jelentek meg. A Google kedden a kaliforniai főhadiszállására szervezett sajtóértekezleten csomagolta ki a meglepetést.

A cég tizenegy éves történetében még nem volt példa rá, hogy maga fejlesztett volna ki és dobott volna piacra hardware készüléket. Az 1 gigahertzes Snapdragon processzorral működő okostelefon tervezésében a tajvani HTC volt a Google segítségére.

A 9,4 centiméteres érintőképernyővel forgalomba kerülő telefonon az Android operációs rendszer 2.1-es verziója fut.

A felsőkategóriás készüléket az amerikai felhasználók közvetlenül a Google-től vásárolhatják majd meg. A szakértők szerint a 11,5 milliméter vékony, 130 grammot nyomó Nexus One az Apple népszerű iPhone-jának komoly vetélytársa lehet.

Az európai árakról egyelőre nincs hír

A készülék kétéves előfizetéssel várhatóan 180 dollárba (kb. 34 000 Ft), kártyafüggetlenül 530 dollárba (kb. 100 000 Ft) kerül majd, vagyis egy kicsit olcsóbb lesz, mint vetélytársa, az Amerikában legnépszerűbb androidos mobil, a Motorola verizonos Droidja (200, illetve 560 dollár).

Erick Tseng, a Google vezető termékmenedzsere mutatta be a Nexus One-t a Google székházában, a kaliforniai Mountain Viewban 2010. január 5-én. (Fotó: Robert Galbraith)

Havi 80 dollárért a tulajdonosok 500 lebeszélhető percet, korlátlan adat- és sms-küldési lehetőséget kapnak majd a T-Mobile-tól, legalábbis az Egyesült Államokban – a Nexus One európai terjesztéséről és az árakról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a cég valószínűleg a világ több országában is forgalmazza majd a telefont.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?