A Windows Mobile 7 szakít az őseivel?

2010.01.17. 19:07
Egy orosz mobilszakértő már a kezébe vehetett olyan okostelefonokat, amelyeken a Windows Mobile 7 fut. A Microsoft új rendszere a február 15-én kezdődő Mobile World Congress kiállításon debütál.

Most már mindenki jól ismeri az Androidot, és az iPhone is a könyökünkön jön ki, de a Microsoft még tartogat néhány meglepetést. A szoftvercég cáfolta Windows Mobile 7 későbbre tolt megjelenéséről szóló híreket, és az új operációs rendszert Barcelonában a világ legnagyobb mobilkiállításán bemutatja. Sajnos a hírek szerint csak a cég néhány partnere láthatja a még fejlesztés alatt álló rendszert.

Eldar Murtazin, az orosz Mobile-review portál szakértője azonban már több olyan mobilt kipróbált, amelyen az új rendszer korai fejlesztői verziója fut. Nagyon keveset írt az élményeiről. Twitterén közölte, hogy a Windows Mobile rendszert az alapoktól újraírták, a 7-es verzión egyetlen korábbi, 6.x-es verzióra megírt program sem működik. A felhasználói élményről csupán annyit árult el, hogy többször kell oldalirányban navigálni a rendszerben, és a Windows Mobile 7 ebben nagyon hasonlít az Androidra meg az iPhone-ra.

Egyelőre nem tudni, hogy az általa leírtakból mi lesz igaz, amikor megjelenik a végleges rendszer, talán a kompatibilitási problémát is megoldják a fejlesztők. A Microsoft még csak annyit közölt a rendszerről, hogy nem csupán egy kisebb előrelépés, evolúció lesz a korábbi verziókhoz képest.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?