A Windows Mobile 7 szakít az őseivel?

2010.01.17. 19:07
Egy orosz mobilszakértő már a kezébe vehetett olyan okostelefonokat, amelyeken a Windows Mobile 7 fut. A Microsoft új rendszere a február 15-én kezdődő Mobile World Congress kiállításon debütál.

Most már mindenki jól ismeri az Androidot, és az iPhone is a könyökünkön jön ki, de a Microsoft még tartogat néhány meglepetést. A szoftvercég cáfolta Windows Mobile 7 későbbre tolt megjelenéséről szóló híreket, és az új operációs rendszert Barcelonában a világ legnagyobb mobilkiállításán bemutatja. Sajnos a hírek szerint csak a cég néhány partnere láthatja a még fejlesztés alatt álló rendszert.

Eldar Murtazin, az orosz Mobile-review portál szakértője azonban már több olyan mobilt kipróbált, amelyen az új rendszer korai fejlesztői verziója fut. Nagyon keveset írt az élményeiről. Twitterén közölte, hogy a Windows Mobile rendszert az alapoktól újraírták, a 7-es verzión egyetlen korábbi, 6.x-es verzióra megírt program sem működik. A felhasználói élményről csupán annyit árult el, hogy többször kell oldalirányban navigálni a rendszerben, és a Windows Mobile 7 ebben nagyon hasonlít az Androidra meg az iPhone-ra.

Egyelőre nem tudni, hogy az általa leírtakból mi lesz igaz, amikor megjelenik a végleges rendszer, talán a kompatibilitási problémát is megoldják a fejlesztők. A Microsoft még csak annyit közölt a rendszerről, hogy nem csupán egy kisebb előrelépés, evolúció lesz a korábbi verziókhoz képest.