Megakadt a mobilnet növekedése

2010.04.08. 13:11 Módosítva: 2010.04.08. 13:12
Gyorsan bővül a nem használt mobilinternet-előfizetések száma, ugyanakkor a szolgáltatók alig szereztek új aktív felhasználókat.
nhh feb.png

Tavaly februárban még tízezer új mobilinternetes ügyfelet szerezett a három magyar mobilszolgáltató, idén év elején azonban már nem tudtak ilyen dinamikusan bővülni. A Nemzeti Hírközlési Hatóság legfrissebb gyorsjelentése szerint 2010 februárjában csupán 2559-cel nőtt az aktív mobilnetes előfizetések száma. Az NHH grafikonján jól látszik az év eleji megtorpanás, valamint az is, hogy 220 ezer előfizetést nem használnak.

Ez nem a Pannon hónapja volt, a szolgáltatónál ugyanis január vége óta  hatezerrel csökkent az aktív előfizetők száma. A cégnél az összes előfizető száma is csökkent, igaz csak ötszázzal. Anders Jensen, a vállalat vezérigazgatója február elején jelentette be, hogy a mobilnet fejlesztésére akarnak koncetrálni, úgy látszik ennek a hatása még nem érezhető.

A Vodafone sem szárnyalt, 127 mobilnetezőt szerzett, és kevesebb mint ezerrel növelte az összes előfizető számát.

Februárban a T-Mobile volt a nyertes, hiszen egyetlen hónap alatt több mint egy százalékkal növelte a piaci részesedését. A 49,38 százalékkal piacvezető mobilcég 8757 aktív mobilnetezőt szerzett, az összes előfizetés számát pedig 11861-gyel bővítette.

Nem használt internet minek van?

Látványos a különbség az összes előfizető és az aktív ügyfelek száma közt. Ez azzal magyarázható, hogy nagyon sok kedvezményes díjcsomaghoz része az internetszolgáltatás is, és előfordulhat, hogy erre az ügyfélnek semmi szüksége nincs. Emellett sokan mobilnetes díjcsomaggal vesznek kedvezményes laptopot vagy drága okostelefont.  • Tippek
  • Hírek