Nagy felbontással újít a Nokia N8

2010.04.27. 22:12

Egy külföldi mobilszakértőtől nem kapott jó kritikát a Nokia N8, de ez nem akadályozza meg a finn céget abban, hogy megmutassa a világnak az új csúcsmobilját. Főleg  a kamerát fejlesztették, 12 megapixeles fényképeket és 720p felbontású videókat lehet vele készíteni.

Azért a mobil operációs rendszere mellett sem mehetünk el szó nélkül, még akkor is, ha számos iPhone, iPad és androidos eszközök kipróbálása után a Symbian kicsit régimódinak hat. A Nokia ugyanis az N8-ra új rendszert rakott, a Symbian^3-at, amiben már lesz multitouch, kétujjas nagyítás, meg többlapos főmenü, mint az Androidban.

500x nokia-n8-one

A Nokiánál egyáltalán nem újdonság, hogy az okostelefonjain egyszerre több szoftver futhat, és már most is több olyan készüléke van, amelybe beleépítették a Facebookot meg a Twittert - ezeket az N8 is tudja.

Kijelzője 3,5 hüvelykes, beépített memóriája 16 GB, és 2010 harmadik negyedévétől lesz kapható, 370 euróért. Ehhez a mobilhoz is ingyen navigáció jár. A Nokia portálja meg tele van videókkal, amelyek az N8 működését mutatják be.