Nagyon bejött az Android a HTC-nek

2010.07.07. 11:41 Módosítva: 2010-07-07 13:21:36
A HTC elsőként telepítette mobiljaira a Google akkor még ismeretlen operációs rendszerét. A kísérlet bejött, dől a pénz a tajvani gyártóhoz.

Két évvel ezelőtt még senki sem tudhatta, hogy az Android mobil operációs rendszer mennyire lesz sikeres az iPhone, a Nokia és más riválisok mellett. A HTC mégis a Google mellé állt, az elsők közt mutatott be androidos mobilokat, és nagyon bejött a számítása. A tajvani cég a legutóbbi pénzügyi negyedévben 1,88 milliárd dolláros bevételen 268 millió dollár profitot szerzett.

Egyetlen év alatt 63 százalékkal nőtt a HTC a bevétele. A HTC szárnyalása javarészt az Androidnak köszönhető, jelenleg ez a legnépszerűbb mobil operációs rendszer. A Google adatai szerint most naponta 160 ezer androidos készüléket aktiválnak, és ennek a nagy részét a HTC adja el.

A HTC régi partneréről, a Microsoftról sem feledkezett el, és még mindig ők gyártják a legtöbb Windows Phone rendszerű okostelefont. Hamarosan ez a kapcsolat is gyümölcsözőbb lesz, ősszel ugyanis megjelenik a Windows Phone 7, ami növelheti az eladásokat.

Az Apple iPhone 4 hardveres problémái is a HTC mobiljai felé irányíthatják az érdeklődők tömegét, mert már több olyan csúcskategóriás mobilja van (HTC Incredible, Desire, EVO), amely az iPhone 4-hez hasonló képességű.