Ilyen lesz a Playstation-telefon

2010.10.27. 12:15
Azt már eddig is tudni lehetett, hogy a Sony az új generációs hordozható Playstation, vagyis a PSP2 mellet dolgozik egy androidos, játékra kihegyezett mobilon is, de a pontos specifikációit és a kinézetét eddig csak sejteni lehetett.

Az Engadget techblog szerkesztői, az elvesztett (vagy "elvesztett", ha inkább abban akarunk hinni, hogy direkt marketingakció volt) iPhone 4-prototípus után erről a telefonról is megszereztek egy korai fotót, és a készülék technikai paramétereit.

psphone

A Playstation Phone-on Android 3.0 (Gingerbread) fog futni, a kijelzője 3,7 és 4,1 hüvelyk között várható, 512 MB RAM-mal és 1 GB csak olvasható memóriával lesz felszerelve. A telefont 1 GHz-en futó Qualcomm MSM8655-ös processzor hajtja majd. A játékok és más alkalmazások nem a központi Android Marketből lesznek elérhetőek, a Sony Ericcson saját játékforgalmazó szolgáltatást indít hozzá.

A PS Phone kettécsúsztatható, de ilyenkor a megszokott QWERTY billentyűsor helyett a játékok irányítását elősegítő D-pad és a Playstation-kontrollerről ismerős X-négyzet-háromszög-kör gombok kerülnek elő. Szintén a játékélményt hivatott fokozni a multitouch-ra is képes érintőpanel. Változás az eddigi SE mobilokhoz képest, hogy a saját Memoy Stick formátumuk helyett áttérnek a MicroSD támogatásra, a prototípuson csak ilyen csatlakozó van. A megjelenés a pletykák szerint a jövő évre várható, vagyis minimum több hónapos lemaradásban lesz a készülék az Xbox Live-os lehetőségekkel felszerelt Windows 7 mobilokkal szemben.