Egyre kevesebbet kaszál a Telenor

2011.05.04. 09:40
A Telenor Magyarország árbevétele az első negyedévben 1,7 milliárd forinttal maradt el az egy évvel korábbitól, kamat-, adófizetés és értékcsökkenés előtti eredménye (EBITDA) pedig 3,4 milliárd forinttal csökkent, főként a közvetlen költségként elszámolt 2,3 milliárd forintos távközlési különadó miatt.

A vállalat árbevétele 37,5 milliárd forint, EBITDA-ja 13,1 milliárd forint volt, a kettő aránya 35 százalékra esett az egy évvel korábbi 42,1 százalékról. A Telenor előfizetőinek száma 3,54 millió volt az első negyedév végén, szemben az egy évvel korábbi 3,58 millióval.

Christopher Laska, a Telenor Magyarország Zrt. vezérigazgatója szerint a cég pénzügyi eredményeit az összekapcsolásból származó bevételek csökkenése és a távközlési különadó határozta meg leginkább. A cégvezető jelentős növekedési lehetőséget lát a mobilinternetben. A társaság szeretné tovább növelni az internetezők számát, mert meggyőződésük, hogy a digitális írástudatlanság felszámolása erősíteni fogja az ország versenyképességét. Az első negyedévében a cég használt kártyák száma alapján számított piaci részesedése 32,36 százalék, míg a mobilinternet-piacon 26,41 százalék volt.

A Telenor közleménye szerint az első negyedévi eredmények azt mutatják, hogy Magyarországon továbbra is visszafogott a lakossági fogyasztás. Az egy előfizetőre számított átlagos havi költés a tavalyi első negyedévi 3470 forintról idén 3279 forintra csökkent.

A társaság az idén az első negyedévben 2,09 milliárd forintot költött beruházásra, szemben az egy évvel korábbi 1,74 milliárd forinttal. A pénz döntő részét hálózatfejlesztésre fordították.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!