Egyre nagyobb üzlet a mobilos alkalmazásbolt

2011.05.04. 14:50

Már ma is óriási üzlet mobilos alkalmazásboltot futtatni, de ez még inkább így lesz pár év múlva az IHS iSuppli elemzőcég tanulmánya szerint. Az Apple, a Google, a Nokia és a RIM okostelefonos letöltőközpontjai 2009-ben 830 millió, tavaly pedig 2,1 milliárd dollár forgalmat bonyolítottak le, az idei várható bevételük 3,8 milliárd lesz, 2014-re pedig 8,3 milliárd dollár a becslés.

A toronymagas piacvezető az Apple App Store-ja, honnak iPhone-ra és iPadre lehet letölteni alkalmazásokat. Idén 2,9 milliárd dolláros forgalmat várnak tőle az elemzők, hosszú távon pedig azt, hogy a mostani, 75 százalék körüli piaci részesedése 60 alá csökken. A Google Android Marketje 425 millió dolláros forgalommal közel 300 százalékoys éves növekedést mutat, a harmadik legnagyobb pedig a Blackberry telefonok alkalmazásboltja, ahonnan idén 279 millió dollárért töltenek le a felhasználók szoftvereket.

A Nokia 200 milliós forgalommal a negyedik, de várhatóan a helyét átveszi majd a Windows Phone Store, mivel a Microsoft megállapodott a Nokiával, hogy a finn gyártó az ő operációs rendszerével szállítja ezután az okostelefonjait.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?