Visszautasítja a HTC az Apple vádjait

2011.07.12. 13:49
Az Apple bepanaszolta a Nemzetközi Kereskedelemi Bizottságnál (ITC) a tajvani HTC-t, mert szerinte az okostelefonokat gyártó riválisa jogsértően alkalmazta védett szabadalmait. A HTC visszautasítja a vádakat.

A HTC a honlapján közzétett közleményben sajnálkozását fejezi ki az Apple legutóbbi lépése miatt, és cáfolta annak állításait. Az Apple szerint a HTC hét használati és formatervezési szabadalmát használta fel jogellenesen. Az Apple azt követeli az ITC-től, hogy tiltsa meg a HTC termékek forgalmazását az Egyesült Államokban. Az amerikai szakhatóság egy hónapon belül dönt arról, hogy foglalkozik-e a panasszal.

Márciusban az Apple ugyancsak feljelentést tett az ITC-nél, mert álláspontja szerint a HTC húsz Apple-szabadalmat használt fel okostelefonja megépítésénél. A tajvaniak akkor azzal válaszoltak, hogy az Apple tulajdonította el a HTC szabadalmait.

A tajvani vállalat részvényei kedden reggel 6,92 százalékot estek. A HTC csalódott, amiért az Apple jogi eszközökkel kívánja befolyásolni a tisztességes piaci viszonyokat és megfogadja, hogy mindent megtesz saját szellemi tulajdonjogainak védelméért.

Megfigyelők szerint a vita, illetve a kölcsönös vádak az Apple és az Android operációs rendszer közötti verseny kiéleződésének jelei. A HTC a Samsung után a második legnagyobb vállalat, amely az Android operációs rendszert támogatja.

Az Apple a közelmúltban ugyancsak panasszal élt a Samsunggal szemben, mondván, hogy Galaxy S típusú telefonjuk az iPhone másolata, és szintén kezdeményezte a Samsung-termékek importtilalmát az Egyesült Államokban.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek