Egymilliárd szoftvert töltöttek le Blackberry-re

2011.07.13. 15:16

A Research in Motion (RIM) bejelentette, hogy a két évvel ezelőtt elindított Blackberry App World szoftverboltból több mint egymilliárd programot töltöttek le az okostelefonokra. A kanadai mobilgyártónak már csak 14 milliárdos lemaradást kell behoznia, ha utol akarja érni az Apple-t. Az iPhone gyártója múlt héten jelentette be, hogy letöltésszámláló átlépte a 15 milliárdos határt.

Az Apple az indulásnál is gyorsabb volt, egyetlen év alatt elérte a másfél milliárd letöltést. A harmadik nagy játékos Google jelenleg 4,5 milliárd letöltött alkalmazásnál tart.

Egy átlagos napon 3 milliós forgalma van a BlackBerry App World-nek, ami nemcsak a BlackBerry telefonokról elérhető, ez egyben a PlayBook táblagép hivatalos szoftverboltja is.

Az egymilliárdos határ átlépése fontos a RIM-nek, mert az elmúlt évben sok kihívással kellett szembenéznie. Csökkent a bevétele, késnek a termékei, és a PlayBook is vegyes fogadtatásban részesült.

A felhasználókat újabb letöltésekre ösztönzi majd a BlackBerry App World 3.0, amelynek a béta verziója még júliusban megjelenik.