Hét új Blackberry okostelefon érkezik

2011.07.14. 13:30

Mindenki tudja, hogy bajban van a Research in Motion, de a kanadai cég vezetősége a héten megrendezett befektetői találkozón magabiztosan beszélt a jövőről. A következő néhány hónapban 7 új Blackberry jelenik meg. Az egyik a Bold 9900 lesz, és valószínűleg 9860-as és 9850-es is megjelenik, a maradék négyről azonban nem sokat tudunk.

Ezeken az okostelefonokon a Blackberry 7-es rendszer fut, ami egy fokkal jobb a jelenlegi 6-os verziónál, de szakértők szerint nincsenek benne olyan forradalmi újítások, amelyekre a RIM-nek most szüksége lenne az életben maradáshoz.

blackberry-bold-9900

Idén év végéig nem lesz menetre kész a nagyobb változást ígérő QNX platform. A RIM azt mondja, hogy nem készültek el azok a kétmagos processzorok, amelyek a QNX-et tudnák futtatni, ami elég gyanús, mert tele vannak a boltok kétmagos mobilokkal. Csakhogy azok Android operációs rendszert futtatnak. Ha csak jövőre jelennek meg a QNX-es telefonok, akkor a Blackberry kihagy egy karácsonyt, és az Android meg az iPhone is komolyabb piacot szerezhet, akár a Blackberry rovására is.

Akkor lesz igazán bajban a RIM, ha nem lesz eléggé ütős a QNX.