Hét végén akadozhat a Telenor

2011.07.14. 10:56 Módosítva: 2011-07-14 12:09:39

Fontos állomásához érkezett a Telenor teljes körű hálózatcseréje, egy központi hálózati elemet korszerűbb, nagyobb kapacitású rendszerre cserél. A mobilszolgáltató csütörtökön előre figyelmeztette a kiemelt ügyfeleit arra, hogy július 16-án szombat hajnalban (01:30 - 03:00 között), illetve késő estétől vasárnap hajnalig (22:00-6:00) a szolgáltatás rövid kiesésére számíthatnak. Az esetleges kimaradások oka a munkálatok technikai komplexitása, gond lehet a hívásindítással, hívásfogadással és a mobilnettel is.

Érthetetlen, hogy nyáron miért pont a szombat estét nézték ki maguknak a hálózatfejlesztők, amikor feltehetően sokan szórakoznak az éjszakába nyúlóan. A Telenor mindenesetre azt ígéri, hogy - bár a munkát valóban este tízkor kezdik a mérnökök - kellemetlenségeket csak a késő éjjeli órákban lehet tapasztalni. "A munkálatokat abban az időpontban végezzük, amikor az ügyfeleink a legkevesebb forgalmat bonyolítják a hálózaton, így az esetleges problémát csak kevesen tapasztalhatják." - írta a Telenor sajtószóvivője.

A munkálat a teljes ügyfélkört érinti, és a Telenor azt mondja, hogy az idő alatt valamennyi előfizetőnek biztosítsa a szolgáltatás Általános Szerződési Feltételekben szereplő mûszaki követelményeit. A Telenor szerint a problémák előfordulásának az esélye minimális, és az esetleges kellemetlenségekért az ügyfelek szíves megértését kéri.