Kétezer dolgozót kirúg a RIM

2011.07.26. 16:24

A kanadai Research In Motion (RIM), a BlackBerry okostelefonok gyártója súlyos válságban van, hétfőn kétezer alkalmazott elbocsátását jelentette be. Ez az összes dolgozó 10 százaléka.

A RIM még ma is nagyon előkelő helyen szerepel az okostelefonok piacán, főként az angolszász országokban népszerű, ám nagyon úgy tűnik, hogy valóban nem képesek állni a versenyt az egyre erősebb Apple iPhone-nal és a Google Android operációs rendszerével készülő eszközökkel szemben.

Az elbocsátásokat indokoló közlemény a hosszú távú fejlesztések sikeréhez szükséges lépésnek állítja be az intézkedést, és arra hívja fel a figyelmet, hogy a prosperáló vállalat dolgozóinak létszáma az elmúlt öt évben megnégyszereződött.

Az elbocsátások pénzügyi hatásáról egyelőre nem nyilatkozott a cég vezetősége, ezt szeptember 15-én, a második negyedév eredményeinek ismertetésekor kívánják megtenni.

A cég azt is bejelentette, hogy a jelenleg betegszabadságon lévő operatív vezérigazgató, Don Morrison a cégnél eltöltött 10 év után várhatóan nyugdíjba megy.