Nem pörög jól a Motorola

2011.07.29. 13:34
A Motorola Mobility az elemzői várakozásoknál jobban teljesített az elmúlt negyedévben, de ennél azért többet kellene felmutatnia ahhoz, hogy sikeres vállalatként tekintsünk rá.

Az idén bemutatott új okostelefonoknak hála 40 százalékkal nőtt a Motorola forgalma, és a kütyük különösen kelendőek voltak Latin-Amerikában és Kínában, ahol duplájára nőtt a forgalom. Az elemzők azt várták, hogy csak 4,3 millió androidos mobilt és 300 ezer Xoom táblagépet szállít le a Motorola, de 4,4 millió okostelefon és 440 ezer tablet került a boltokba. Fontos megjelezni, hogy a számok nem eladást jelentenek, hanem csupán a leszállított darabszámot.

Sokat tökölnek

Ennél is jobb eredményt ígér a Motorola a következő negyedévre, de még kérdéses, hogy fenn tudta-e tartani a vevők érdeklődését. Szeptemberben kerül a boltokba a Droid Bionic nevű okostelefon, amit január 5-én mutattak be. Eredetileg a második negyedévben akarták piacra dobni, de először nyárra, majd szeptemberre csúszott a megjelenés.

A Motorola két új táblagépet is ígér, de előbb még le kell szállítani azt a nagy sebességű Xoom tabletet, amely szintén a második negyedévre lett megígérve. Az új, egyelőre névtelen táblagépek egyike a Samsung Galaxy Tab 10,1 riválisa lesz, míg a kisebbik kijelzővel felszerelt modell a HTC Flyerrel versenghet a vevőkért.

3,3 milliárd dolláros második negyedéves forgalmával a Motorola az elemzői várakozások átlagán felül teljesített. A Reuters szerint 3,21 milliárdot vártak a cégtől. Vesztesége 56 millió dollár volt idén, egy évvel ezelőtt 80 milliós nyereséget könyvelt el.