Mobilszolgáltató lesz az Auchan is?

2011.09.22. 15:34 Módosítva: 2011-09-22 18:07:03

Az Auchan Magyarország weboldalán a feltöltőkártyás termékek közt a három hazai mobilszolgáltató, a Vodafone, a Telenor és a T-Mobile neve mellett felbukkant egy Auchan MVNO bejegyzés is, ami arra utal, hogy a francia kiskereskedelmi vállalatból is virtuális mobilszolgáltató lehet. Próbáltuk elérni az Auchan sajtószóvivőjét, ám megkeresésünkre még nem reagált.

Délután a szóvivő cáfolta, hogy az áruházláncnak ilyen tervei lennének. Az Auchan MVNO bejegyzés megjelenését azzal magyarázta, hogy egy az egyben a francia weboldalt fordították le magyarra, és véletlenül ottmaradt egy fölösleges sor.

auchanmvno.PNG

Mindenesetre az Auchannak nem lenne teljesen új terület a mobilipar. Franciaországban 2006 óta működik az Auchan Telecom, amely nem a saját hálózatán szolgáltat, hanem bérli az infrastruktúrát. Az Auchan teljes szolgáltatási csomagokat kínál, amelyek mobil- és vezetékes telefon- internet- és tévészolgáltatást is tartalmaznak. Egyik ilyen csomagja korlátlan belföldi hívást, sms-t és adatforgalmat biztosít havi 70 euróért.

Mint azt a napokban megírtuk,a Tesco és a Vodafone már egészen konkrét tervekkel állt elő, és 2012 első félévében Tesco Mobile néven elindítanak egy közös mobilszolgáltatót, amelynek saját előhívószáma lesz, és mindhárom jelenlegi szolgáltatóval versenyezni fog az előfizetőkért.