Steve Jobs miatt halasztották el a Nexus Prime bejelentését

2011.10.10. 14:32

Az új androidos csúcstelefont az Apple-vezér halála miatt később ismerheti meg a nagyközönség. A Samsung és az Apple perli egymást, közben azért milliárdos üzleteket is kötnek.

A Samsung Steve Jobs halálára tekintettel elhalasztotta a Google referenciatelefon, a Nexus Prime bemutatását. A cég szerint nem lett volna szerencsés időzítés a telefont akkor bemutatni, amikor a világ éppen a tiszteletét rója le az Apple társalapítója előtt, aki a múlt héten halt meg. A Nexus Prime-ot, az első telefont, amely az Android 4.0-ás verziójával kerül forgalomba, San Diegóban, október 11-én mutatták volna be. Új időpontot még nem jelentettek be.

A Samsung különös viszonyban van jelenleg az Apple-lel, hiszen a cég egyik legnagyobb beszállítója, de jelenleg perben is állnak számos szabadalom miatt az Egyesült Államokban és Európában is.

Az Apple többek közt elérte, hogy a Galaxy Tabot jelenleg nem lehet Németországban forgalmazni, a Samsung okostelefonokra vonatkozó kereskedelmi tilalom októbertől Hollandiában is jogerős lesz, és emellett a Samsungnak el kellett halasztania tabletje ausztráliai bemutatását a pereskedés miatt. Ennek fényében még gálánsabb a Samsung bejelentése.

Pedig a két cég között egyre erősebb a verseny, a Nielsen szerint 2011 augusztusában az Apple az amerikai piac 19,25 százalékát birtokolta, míg a Samsung részesedése elérte a 16,2 százalékot.

A heves vita ellenére a Samsung egyezséget kötött egyébként az Apple-lel, így továbbra is a dél-koreai cég marad az Iphone- és az IPad-képernyők gyártója.  A Samsung 7,8 milliárd dollár értékben szállít a megállapodás szerint árut az Apple-nek.