BlackBerry nélkül kevesebb a baleset

2011.10.17. 12:58
Október 11-én több napra leállt a Research in Motion okostelefonjain elérhető üzenetküldő szolgáltatás, ami az emírségekben életeket mentett, a statisztikák szerint csökkent a balesetek száma. Nemrég egy válogatott futballista halt meg az utakon, mert vezetés közben mobilozott.

Jelentősen csökkent a közlekedési balesetek száma azon a három napon, amikor nem működött a BlackBerry online üzenetküldő szolgáltatása. A szokatlan fejleményről az arab lapok számoltak be, és bizonyára azért volt kimutatható a hálózati hiba hatása, mert Közel-Kelet gazdag államaiban igen népszerű a Research in Motion által gyártott üzleti okostelefon.

Dubajban egy átlagos napon hárompercenként történik egy közúti baleset, míg Abu-Dzabiban kétnaponta meghal valaki az utakon. A BlackBerry leállása idején Dubajban húsz százalékkal csökkent a balesetek száma, Abu-Dzabiban 40 százalékkal, és egyelten halálos baleset sem volt.

A BlackBerry email, messenger és internet szolgáltatások október 11-én váltak elérhetetlenné a Közel-Keleten, Afrikában és Európában, miután a mobilcég hálózata meghibásodott.

Az emirátusok rendőrsége abban bízik, hogy az emberek lassan ráébrednek, veszélyes menet közben mobilozni. Az pedig különösen örömteli, hogy végre nem egy mobilozás miatt történt tragédia a bizonyíték, hanem sikerült pozitív példát állítani a sofőrök elé.

Néhány hete az Egyesült Arab Emirségek egyik válogatott futballistája, Theyab Amana vesztette életét egy balesetben. Ő is BlackBerry használata közben karambolozott a sztrádán.