Az Apple szabadalmi vitát vesztett Németországban

2011.11.05. 11:12

Fokozódik a helyzet a mobilipar szabadalmi háborújában, az Apple ellen vívott legújabb ütközetből a Motorola Mobility jött ki győztesen. Egy németországi bíróság úgy találta, hogy az iPhone kaliforniai gyártója jogsértő módon használja a Motorola két szabadalmát.

A bíróság közelménye nem nevezte meg a szabadalomsértő eszközöket, de a döntés elméletileg alkalmas arra, hogy betiltsák az Apple bizonyos termékeit Németországban, éppen úgy, ahogyan korábban az Apple tiltatta be bizonyos a Samsung okostelefonok kereskedelmét.

Az előzetes döntés egyelőre nem akadályozza meg az Apple termékek bolti árusítását, és az Apple egészen biztosan megfellebbezi az ítéletet. A Motorola egyébként az Egyesült Államokban is pert indított az Apple ellen, azt állítva, hogy a rivális 18 szabadalmát sérti. Az Apple pedig korábban a Motorolát perelte be Európában, mert a Xoom tablet szerinte túlságosan hasonlít az iPadre.

Bár az Androidot használó készülékgyártók, mint például a Samsung, a Motorola és a HTC is sokat veszíthetnek, ha nem tudják forgalmazni a készülékeiket, ezek a perek valójában a két amerikai óriás, az Apple és a Google harcáról szólnak. Arról, hogy melyik platform, az iOS vagy az Android lesz az uralkodó az okostelefonok és táblagépek jól jövedelmező piacán.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek