Megint elbukott egy csatát az Apple

2011.12.04. 18:04

Az Apple és a Samsung közt dúló globális szabadalmi háború legújabb csatája az Egyesült Államokban zajlik. Egy amerikai bíró visszautasította az Apple keresetét, amiben a kaliforniai cég a rivális gyártó négy termékének ideiglenes betiltását kérte.

Lucy Koh úgy döntött, hogy a Samsung Galaxy S 4G, Infuse 4G, Droid Charge és Galaxy Tab 10.1 eszözök árusítása nem okoz akkora kárt az Apple-nek, hogy indokolt legyen azok betiltása. A bírónő ráadásul úgy látta, hogy a tiltás inkább a Samsung többi riválisainak vált volna előnyére.

Az Apple világszerte nyolcvan pert indított azzal az indokkal, hogy a Samsung okostelefonjai és táblagépei sértik a szabadalmait, és az iPad meg az iPhone másolatai. A Samsung a saját szabadalmaival támadt vissza, és az iPhone 4S európai forgalmazását próbálja leállítani. A két cég között legnagyobb csaták az USA mellett Németországban, Hollandiában, Franciaországban, Olaszországban és Ausztráliában zajlanak.

A per tárgyalása 2012 június 30-án kezdődik, és a Samsung abban bízik, hogy sikeresen be tudja mutatni az eszközök közötti különbséget. A mai döntéstől függetlenül az Apple még megnyerheti a pert, ugyanakkor a Samsung is átalakíthatja az eszközeit (ahogyan azt Németországban is megtette), hogy biztosan elkerülje a bukást.