Kussolsz! – szólt az iPhone

2012.01.02. 16:52

Egy mit sem sejtő kisfiút oltott le egy iPhone 4S Siri szoftvere az angliai Coventryben. A fiú annyit kérdezett a szuperintelligens kütyütől, hogy hány ember van a világon („How many people are there in the world?”), mire az durván azt válaszolta neki, hogy fogja be a száját (”Shut the f*** up!”) – írta a Sun.

A tizenkét éves Charlie Le Quesne az egyik Tescóban vette le a kiállított próbatelefont egy alacsonyabb polcról, miközben az édesanyjával vásárolt. Amikor a választ hallva nem hittek a fülüknek, újra feltették a kérdést, mire a felpaprikázott készülék megismételte a káromkodást.

Az áruház vezetősége szerint valószínűleg egy másik vevő állította át úgy a telefont tréfából, hogy az eszköz a káromkodós mondat szavait érzékelje a felhasználó neveként. Mivel a Siri személyre szabottan válaszol, ezért a kérdező neve helyett a sértő szavak jelentek meg a kijelzőn.

A már rasszistának és szexistának is nevezett hangfelismerő rendszer egyébként is hírhedt a fekete humoráról és a furcsa válaszairól. Amikor például egy felhasználó azt mondta neki, hogy egy holttestet szeretne elrejteni, a Siri erre alkalmas opciókat sorolt fel neki: mocsarakat, fémöntödéket, bányákat.

A mogorva készüléket az áruház visszaküldte az Apple-nek további tesztelésre.  • Hírek
  • Hírek