Késik az állami mobilszolgáltató

2012.02.20. 10:33

Egy, a már piacon lévő mobilszolgáltató biztosan fellebbezett a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) döntése ellen, amelynek értelmében a Magyar Posta, az MVM és az MFB Invest konzorciuma veheti meg a 900 megahertzes frekvenciasáv 5 megahertzes egybefüggő blokkját - tudta meg a Világgazdaság.

A gazdasági napilap hétfői számában azt írja, hogy a fellebbezés miatt az állami mobilszolgáltató legkorábban áprilisban kezdheti meg a hálózatépítést. A pályázatot tavaly augusztusban írta ki az NMHH, az aukcióra hárman jelentkeztek: az állami cégek konzorciuma mellett a vietnami Vittel és a Digi anyavállalata, a román RCS and RDS.

A fellebbezés azt jelenti, hogy az NMHH elindítja a másodfokú eljárást, és ennek legkésőbb 45 nap múlva lesz eredménye. Ha a hivatal megerősíti a korábbi döntését, akkor az eljárás győztesének 15 napon belül meg kell fizetnie a megajánlott díjakat és 30 napon belül meg kell szereznie a frekvenciaengedélyeket is. Az új piacralépőnek Budapestet legkésőbb az év végéig saját hálózatról kell kiszolgálnia.