Szövegszerkesztőt vett a Google

2012.06.06. 17:15

A Microsoft arra számít, hogy az Office irodai programcsomag népszerűvé teszi majd a Windows 8-as táblagépeket, és sok ember inkább azt választja majd az iPad vagy valamelyik androidos tablet helyett. A redmondi szoftvercég éppen ezért elhanyagolja a rivális platformot, amelyekre (eddig) nem adta ki az Office-t. Most a Google adott egy jó okot rá, hogy mégis megtegye: megvette az iPaden és gépeken futó Quickoffice irodai programcsomagot. A szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt és bemutatókészítőt tartalmazó program kezeli a népszerű fájlformátumokat, beleértve a Microsoft Officét is.

A Microsoft szóvivője a hírre reagálva azt mondta a New York Times-nak: "a Google Apps kompromisszumos megoldás, nem elégíti ki az emberek és a vállalatok igényeit. A Google fő fókuszában a hirdetések vannak, így nem is meglepő, hogy felvásárlással próbálják pótolni a Google Apps hiányosságait".

A Google friss beszerzése után még maradnak megoldatlan vállalati problémák. Az ipari felhasználóknak nem csupán irodai programokra van szükségük, hanem esetenként arra is, hogy a pc-n futó speciális szoftvereiket hordozhatóvá tudják tenni. Az Android és az iOS esetében új szoftvert kell írni, míg egy Windows alapú, x86-os táblagép nagy eséllyel futtatni tudja az eredeti programkódokat.