Tízmilliónál jár a Galaxy S3

2012.07.23. 17:51

A Samsung Galaxy S3 eladásai túllépték a 10 millió példányt, jelentette be a dél-koreai cég szóvivője. Az álomhatár eléréséhez szűk két hónapra volt szüksége a telefonnak, ugyanezt az előd S2 több mint kétszer ennyi idő alatt hozta össze (és máig a legnépszerűbb androidos telefonnak számít). A május végén piacra került S3 a maga hárommilliós előrendelésével már a premierkor jó úton volt afelé, hogy a Samsung legsikeresebb okostelefonja legyen, és egyben az első készülék, ami megszorongatja az iPhone-család tagjait.

Az S3 legnagyobb riválisáról, az iPhone 4S-ről nem árult el eladási adatokat az Apple a premier hétvégéje óta (akkor egy hétvégén 4 millió eladott példánnyal döntött rekordot a telefon), de a napokon belül megjelenő aktuális negyedéves pénzügyi jelentésében ezt valószínűleg pótolni fogja a cég. Az biztosnak látszik, hogy a Samsung az S3 sikerével végleg az iPhone első számú kihívója lett, és az is, hogy a nyár legnépszerűbb okostelefonja az S3. Az eddigi eladási adatokra még ráerősíthet, hogy az S3 lesz a londoni olimpia hivatalos telefonja, ami rengeteg médiamegjelenést fog hozni az olimpia hetei alatt.

A Samsung agresszív reklámkampánnyal próbál őszig, a következő generációs iPhone megjelenéséig a lehető legtöbbet kihozni az S3-ból. Az új iPhone képességeiről egyelőre hivatalosan semmit nem lehet tudni, a pletykák szerint azonban éppen azokon a területeken erősít, ahol az S3 megverte a 4S-t, mint a nagyobb kijelző, a négymagos processzor vagy az NFC technológia. Arra pedig mérget vehetünk, hogy amint kicsit elül az őszi iPhone-szezon hírverése, a Samsung rögtön elindítja a Galaxy S4 körüli suttogó propagandát.  • Vennék
  • Hírek