Hússzor gyorsabban fogy az iPhone 5

2012.09.14. 15:31

Az Egyesült Államokban ottani idő szerint szeptember 14. éjféltől lehetett előrendeléseket leadni az iPhone 5 okostelefonra, de a fanatikusok küzdelme nem tartott sokáig. Az első szállítmányt körülbelül egy óra alatt elkapkodták. Ez rendkívüli érdeklődést jelez, hiszen a tavaly októberben bemutatott iPhone 4S-nek 22 óra, a kétéves iPhone 4-nek 20 óra kellett az induló raktárkészlet kifosztásáig.

Aki most akarja megrendelni a készüléket, az kéthetes várólistára kerül. A telefon iránti érdeklődést jelzi az is, hogy problémák voltak az Apple és a mobilszolgáltatók weboldalain, sokan találkoztak hibaüzenetekkel a szerverek leterheltsége miatt.

A felhajtás azért meglepő, mert az iPhone 5 nem olyan forradalmi előrelépés, mint amire sokan számítottak. Gyorsabb lett, jobb a kamerája, és nagyobb a kijelzője, de sok olyan modern megoldás hiányzik belőle, amit a rivális gyártók már beépítettek a csúcskategóriás készülékeikbe. Ilyen például az NFC, ami adatkapcsolatot létesít az egymás közelében lévő készülékek közt.

Éppen ezért tör az egekbe az Apple részvényárfolyama, mert a vállalat csillivilli újdonságok nélkül is képes milliószámra eladni egy új készüléket. Amiért tömegek állnak sorba, ami miatt összeomlanak a webshopok.