Minden kiderült az új Nexusokról

2012.10.27. 11:00

Az egyik legnagyobb brit mobilkereskedő cég, a Carphone Warehouse véletlenül kitette honlapjára az október 29-én bemutatandó Google Nexus mobil specifikációját. Az oldalt azóta törölték, de már későn, mindent tudni az új mobilról.

Azt már régóta tudjuk, hogy a Nexus 4-et az LG fogja gyártani, a pletykák alapján azt is sejteni lehetett, hogy a mobil formája az LG zászlóshajójára, az Optimus G okostelefonra fog hasonlítani. A kiszivárgott specifikációból kiderült, hogy a 4,7 hüvelykes, 1280*768 pixel felbontású kijelzővel szerelt telefonban négymagos, 1,5 GHz-es Snapdragon S4 processzor, 2 gigabájt RAM, és NFC is lesz.

Az idő előtt megjelent termékoldal
Az idő előtt megjelent termékoldal

Maga a mobil 9,1 milliméter vastag lesz, a 8 gigabájtos belső tárhelyet pedig nem lehet SD kártyával bővíteni, ami furcsa korlátozás egy csúcskategóriás mobilnál. A Nexus 4-en a még be nem mutatott Android 4.2 fut majd, ez a Jelly Bean egy továbbfejlesztett, biztonságosabb változata lenne a hírek szerint, valószínű, hogy ennek a verziójú Androidnak nem is lesz saját kódneve. A mobilt hivatalosan hétfőn mutatják be.

Kiszivárgott a készülő tízhüvelykes Google tablet felhasználói kézikönyve is, vagyis igaznak bizonyultak azok a hírek is, amelyek arról szóltak, hogy a Google a tízhüvelykes tabletek piacára is belép még az idén.

Ezen is az Android 4.2 fut majd, 16:10-es arányú kijelzőjének a felbontása 2560*1600 pixel lesz. Annyit tudni még róla, hogy a Samsung gyártja, ami azért érdekes, mert a Nexus 7-et, vagyis a héthüvelykes tabletet az Asus gyártja. Valószínűleg a Nexus 10 névre keresztelt tabletet is október 29-én mutatják be.

Végül a Nexus 7 3G-s változata sem tudott titok maradni a bemutatóig, ezt az FCC oldalán találták meg egy listában. Mint a csak wifis Nexus 7-et, ezt is az Asus gyártja, és ugyanaznap mutatják be, mint az előző két készüléket.