Okostelefont dob piacra a Microsoft?

2012.11.28. 09:30

Az iPhone-t, és még tucatnyi okostelefont, tabletet, laptopot, játékkonzolt és egyéb hitech kütyüt gyártó kínai Foxconntól szivárgott ki egy szerződés, ami szerint a cég megegyezett a Microsofttal a cég saját márkás okostelefonjának gyártásáról. A Digitimes értesülései szerint a telefon 2013 közepén kerül a piacra, és az Amazonnál lehet majd megvásárolni online. A készüléken természetesen a Windows 8 mobilos verziója futna, egyéb technikai részleteket még nem tudni.

A Microsoft belépését a tabletek és az okostelefonok piacára régóta rebesgetik már, előbbi a Surface-szem most meg is történt. A telefonná valószínűleg a Surface-ben alkalmazott megoldásokat és a tablet tapasztalatait használnák fel, elképzelhető hogy a márkanévvel együtt. A netes szleng mindenesetre jó előre a MicroPhone (mikrofon) becenevet akasztotta a készülékre.

A Microsoft jó ideje működik már együtt okostelefon-gyártókkal, a HTC-t és a Nokiát érdemes kielemli közülük. Utóbbival különösen erős a kapcsolat, a Microsoft egymilliárd dollárt fizetett a finneknek, hogy az a telefonjait Windows operációs rendszerre váltsa.

Szintén Microsoft-közeli friss pletyka, hogy a cég jövőre Európában indítana bolthálózatot a nagy sikerű Apple Store lánc mintájára.  • Hírek
  • Hírek