Tovább bővül a T-Mobile 4G-s hálózata

2012.12.07. 11:56

A fővárosi lakosság 99 százaléka érheti el a T-Mobile negyedik generációs mobil hálózatát (4G/LTE). Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója a társaság pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a cég kínálatában megjelentek az első 4G/LTE-kompatibilis okostelefonok, és január elsejétől a mobilinternet-csomagjaik is megújulnak.

Az elnök-vezérigazgató elmondta, hogy a kültéren Budapest lakosságának 99 százaléka, beltéren 83 százaléka érheti el a 4G/LTE szolgáltatást. A szolgáltatáshoz több mint 60 vidéki településen is hozzá lehet már férni, így az ország lakosságának közel 27 százalékának elérhető a 4G/LTE kínálta mobilinternetezés lehetősége kültéren.

A modernizáció tavaly májusban kezdődött a Magyar Telekomnál. Mattheisen szerint a hálózatfejlesztés jövőre is folytatódik. A cég 2013-as tervei között szerepel, hogy a jövő év végéig további vidéki településeken biztosítsák 4G/LTE elérhetőséget, és a lakossági 2G/EDGE lefedettséget a jelenlegi 90-ről közel 100 százalékra emeljék.

Keszég Attila, a Magyar Telekom értékesítési és szolgáltatási vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a T-Mobile a főváros lefedésével egyidejűleg forgalomba hozza az első 4G/LTE-képes okostelefonokat is. A cég azt várja, hogy hónapokon belül szinte minden új okostelefon LTE-képes lesz. A vállalat 2012 decemberétől két új mobilinternet-csomaggal bővíti portfólióját, illetve 2013. január 1-jétől teljesen megújítja mobilinternet-csomagjait. A különböző szintű csomagokat az ügyféligényekhez igazodva sávszélesség és a benne foglalt adatmennyiség alapján differenciálja. A változások nyomán a 4G/LTE alapú szolgáltatás még szélesebb ügyfélkör számára válik elérhetővé.