Februárban jönnek az új Firefox-mobilok

2013.01.22. 14:20

Örülhetnek a nyílt forráskód hívei, mert bejelentették az első Firefox OS-t futtató okostelefonokat. A Mozilla két készüléke a többi gyártó aktuális kínálatához viszonyítva középkategóriásnak mondható, ami nem is baj, mert ezekkel a mobilokkal elsősorban a fejlődő országok piacait akarják célba venni.

A Keon nevű alapmodellnek 3,5 hüvelykes a kijelzője, 3 megapixeles a kamerája, és 1 gigahertzes Snapdragon S1 processzor hajtja meg fél gigabájt memóriával, 4 gigabájt tárhellyel. A telefonban van wifi, 2G és 3G, és a netes kapcsolatra szükség is lesz, mert a Mozilla azt ígéri, hogy küld majd a rendszerfrissítéseket.

firefoxos

A másik modell a Peak, amely már közelebb áll a felső kategóriához: 4,3 hüvelykes kijelző, 8 megapixeles hátsó és 2 megás szemközti kamera, kétmagos 1,2 gigahertzes Snapdragon S4 proci van benne (sajnos ugyanannyi memóriával és tárhellyel, mint a Keonban).

Egyelőre nem tudjuk a készülékek árát, de a Mozilla azt ígéri, hogy az első szállítmányt februárban leszállítja a megrendelőknek.