Pulzusmérő okostelefont fejlesztettek ki

2013.03.18. 18:05

A pulzus mérésére alkalmas okostelefont mutatott be egy japán cég. A Fujitsu jövőre kívánja piacra dobni a találmányát, amelynek segítségével a munkahelyen vagy otthon tudhatunk meg fontos információkat speciális mérőműszerek nélkül az egészségi állapotunkról.

A készülék az arcnak a vérkeringés okozta fényessége mérésén alapszik. Ha az arc elé tartjuk öt másodpercre az okostelefont, a készülék méri a hemoglobinszintet, kihasználva ennek a fehérjének azt a tulajdonságát, hogy képes elnyelni a látható színspektrum zöld fényét. A rendszer képes kiszűrni a számításokból a fejmozgást és más zavaró tényezőket, hogy pontosan megbecsülje a szív ritmusát. A vállalat szerint a rendszert más eszközökre, így televíziós képernyőre vagy tükörre is lehet alkalmazni.

Biztonsági alkalmazások is lehetségesek, például nyilvános helyeken vagy repülőtéri ellenőrzőpontokon, hogy kiszűrjék a betegeket vagy a gyanúsan viselkedőket – áll a cég közleményében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?