Új Galaxy-mobilt mutatott be a Samsung

2013.04.08. 19:02

Miközben a világ az iPhone-gyilkosként beharangozott Samsung Galaxy S4 megjelenését (vagy legalább a premier végleges dátumát és a telefon árát) várja, a dél-koreai cég meglepetésszerűen egy újabb készüléket jelentett be a Galaxy-családban. A szerényen Win (győzelem, győzni) névre keresztelt okostelefon ránézésre a szupersikeres S3-asra hasonlít leginkább, és az idei csúcstelefon S4 olcsóbb és egyszerűbb kistestvérének szánja a cég. Ezzel a taktikával is szembemenve az Apple sablonjaival, ahol az aktuális csúcskészülék mellé jellemzően nincs közép- vagy alsó kategóriás alternatíva, aki ilyesmit akar, vegye meg a tavalyi-tavalyelőtti modelleket.

samsung

A Galaxy Win annak ellenére, hogy a középkategóriát célozza meg, hardverben meglehetősen izmosnak tűnik. A 4,7 hüvelykes képernyő mögött négymagos, 1,2 gigahertzes processzor dolgozik, 5 megapixeles hátsó, és sima VGA első kamera van benne, előbbi 720p-s hd videó rögzítésére képes. A 4.1-es verziószámú, Jelly Bean becenéven ismert Android operációs rendszer fog futni rajta, a további technikai részletek (például a memória mérete) már a helyi piaci igényeknek megfelelően fognak változni a világ különböző országaiban.

A Win sikerére valószínűleg erősen épít a dél-koreai cég terve, miszerint idén 500 millió telefon eladását tűzték ki célul maguk elé. Tavaly a becslések szerint nagyjából 400 millióig jutottak, idén elemzők szerint merész, de nem a valóságtól teljesen elrugaszkodott szám a félmilliárd, tekintve, hogy az S4 körül legalább akkora a felhajtás, mint a nagy konkurens iPhone körül szokott lenni, az S3 pedig még mindig nagyon népszerű, és most már lassan olyan árkategóriába süllyed, hogy szinte bárki megengedheti magának. Plusz itt van a Win, ami már alapban a középkategóriában indít, kihasználva az utóbbi pár évben hatalmas marketinges munkával felépített Galaxy márkanevet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?