A világ legnagyobb telefonjával jön a Samsung

2013.04.11. 19:11

Az elmúlt napokban felröppent pletykákat megerősítve a Samsung két új készüléket mutatott be a népszerű Galaxy okostelefon-családban. A Galaxy Mega, ahogy a neve is mutatja, a méretével próbál kitűnni a tömegből, két verzióban, 5,8, és 6,3 hüvelykes képátlóval jön, előreláthatólag májusban. A nagyobb változat a maga 16 centis képátlójával a világ legnagyobb okostelefonja lesz, ezt a címet jelenleg a Huawei Ascend Mate 6.1 birtokolja. A kereken 16 centis képátlóval az új telefon már majdnem akkora, mint a Nexus 7, a Kindle Fire és a többi 7 hüvelykes szabványméretű tablet.

A két új készüléken a 4.2-es Android fog futni, az 5.8-asban 1,4, a nagy testvérben 1,7 GHz-es, kétmagos processzor dolgozik majd, mindkettőben 8 megapixeles hátsó, és 2 megás első kamera lesz, a háttértár mérete lehet 8 vagy 16 gigabájt (64-ig bővíthető). Érdekes módon a készülékek először az európai és orosz piacokon lesznek kaphatók, Amerikában és a Távol-Keleten csak valamikor később. Az árról egyelőre a legtöbb információ egy német webáruház előrendelési oldala, ahol 699 euró szerepel, ez rettenetesen sok, valószínűleg valami kommunikációs baki lehet mögötte. A pletykák mindenesetre arról szólnak, hogy a Mega nem az olcsóságával akar hódítani.

Az okostelefon és tablet között elhelyezkedő, phabletnek nevezett kategória a péklapátnak csúfolt androidos telefonok térhódítása nyomán született meg és lett népszerű, zászlóshajójának a mai napig a Galaxy Note sorozat számít. A Samsung illetékesei szerint a Mega 6.3 még éppen azon a határon van, ahol az átlagembernek még elfér a zsebében, és fél kézzel tartva tudja használni, akár telefonként, akár miniszámítógépként.

A Mega egyébként valószínűleg nem sokáig fogja tartani a legnagyobb telefon címét, az Asus ugyanis máris bejelentette a 7 hüvelykes FonePad készüléket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?