Az Android eredetileg fényképezőgépekhez készült

2013.04.17. 12:43

Az Android operációs rendszer fejlesztői eredetileg televíziókhoz csatlakoztatható okoskamerákhoz szánták programjukat, amellyel számítógépekhez lehetett volna kötni a kamerát. A fejlesztést félúton eltérítették, amikor az okostelefonok hirtelen elkezdtek népszerűek lenni.

Andy Rubin, az Android atyja beszélt erről egy tokiói gazdasági fórumon. Elmondása szerint teljesen ugyanaz a rendszer futott volna a kamerákon, ami később a mobilokra került. Rubin 2005-ben került a Google-hoz, akkor vásárolta fel az Android céget a keresőóriás.

Egy évvel korábban Andy Rubin már bemutatta rendszer alapjait néhány befektetőnek, a bemutatón össze is kötött egy fényképezőgépet számítógéppel vezetékek nélkül. Akkoriban azonban a digitális fényképezőgépek piaca már lassulni kezdett, Andy Rubin gyorsan változtatott is a fejlesztési terveken. A kamerákat irányító operációs rendszerből mobilokra szánt OS lett.

2005-ben a céghez mobilos szakemberek is kerültek, aki korábban a T- Mobile-nál és az Orange-nál dolgoztak. A cél a Windows legyőzése volt, hiszen az Apple egészen 2007-ig nem lépett a piacra.