A Vodafone perelné az NMHH-t

2013.04.19. 13:41

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közleményében azt írja „sajnálattal értesült egyes lapokból arról, hogy a Vodafone állítólag be kívánná perelni a hatóságot. Az NMHH bízik abban, hogy a témában megjelent cikkek a Vodafone tényleges szándékait illető egyes állításai félreértésen vagy tévedésen alapulnak, és nem a cég véglegesen kialakított hivatalos álláspontját tükrözik”.

Megkeresésünkre a Vodafone nem kívánta kommentálni a hatóság közleményét, sőt azt sem, hogy perelnék az NMHH-t. A HWSW és a Népszabadság információ szerint ugyanakkor a cég kész bíróságra menni, ha az NMHH nem hosszabbítja meg a szolgáltató jövőre lejáró, 900 MHz-es frekvencialicencét.

A hatóság azt írja, automatizmusok erőltetése helyett stratégiai partnerségre törekszik: ez most a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem hosszabbít frekvenciahasználatot automatikusan a Vodafone-nak, pedig aT-mobile-nak és a Telenornak még jogelődje megtette: az eredetileg 2008-ban lejárt licenceket hét és fél évig hosszabbították. A Vodafone álláspontjáról korábban megjelent információk szerint, mivel a szerződés szerint az egyenlő elbánás elvének érvényesülnie kell, velük is így kellene hosszabbítani.

Az NMHH szerint a frekvenciahasználati jogosultságok meghosszabbítását érintő döntés minden tekintetben megfelel a szolgáltatókkal kötött szerződésekben foglaltaknak, az európai uniós normáknak, és a hatályos nemzeti törvényeknek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?