Így dől el dominóként tízezer iPhone 5

2013.04.20. 14:23

Iphone-okkal dominódöntést rendezni úri mulatság, de legalábbis reklámszakembernek kell lenni ahhoz, hogy ilyesmi az ember eszébe jusson. Éppen ezért első blikkre akár valódinak is tűnhet a lenti, iPhone 5S-hirdetésnek álcázott videó, amin tízezer iPhone 5 dől el.

Ha egy kicsit számolunk, gyanús lehet, hogy másfél perc kedvéért csak ne költöttek több mint kétmilliárd forintot iPhone-okra. Valóban nem: a videó ugyanis nem is az iPhone 5-öt reklámozza, hanem az Aatma Studio nevű animációs céget. A vállalat tagjai így mutatták meg, mire képesek: a videóban szereplő összes iPhone számítógépes grafika műve, vagyis ügyes filmes trükk.

A videó alapötlete az, hogy ha lenne NFC technológia az iPhone 5S-ben, akkor hogyan tudnának az eldőlő telefonok tartalmat továbbítani a szomszédos telefonok képernyőire, és ezt hogyan lehetne kihasználni egy iPhone-reklámfilmben. Az NFC az egyik, sokat pletykált képessége a még nem megjelent iPhone 5S-nek, de a cég hivatalosan még nem erősítette meg ezt a funkciót.