Mindegyik autóba kerülhet kivetítős gps

2013.07.09. 17:28

Évtizedek óta vannak olyan navigációs rendszerek, amelyek a szélvédőre vetítik az utasításokat, és ennek hála a sofőrnek egy pillanatra sem kell levennie a szemeit az útról. A Garmin azonban úgy gondolta, hogyvan itt még betömetlen piaci rés, ezért bemutatott egy új kivetítőt (idegen nevén HUD, azaz head-up display), amely állítólag részletesebb információkat közöl, mint a rivális kütyük.

A Garmin HUD bluetooth kapcsolaton köthető össze az iOS-es, androidos és WP 8-as mobilokon futó Streetpilot és Navigon alkalmazásokkal, és a szélvédőre felvitt áttetsző filmre tudja kivetíteni a fordulásokat jelző nyilakat, a következő forduló távolságát, a jármű sebességét, az adott útszakaszon érvényes sebességhatárt, valamint az úticél elérésének várható idejét.

Azt állítja a Garmin, hogy a 130 dollárba kerülő egység magától alkalmazkodik a fényviszonyokhoz, és ennek köszönhetően tűző napsütésben éppúgy láthatók a kivetített információk, mint az éjszaka közepén. A kütyü idén nyáron kerül a boltokba.  • Vennék
  • Hírek