Eladó a BlackBerry

2013.08.12. 15:46

A BlackBerry bejelentette, hogy új tulajdonost keres, vagy olyan szövetségest, akivel ki tudják húzni a céget a gödörből. A cég vezető testülete létrehozott egy bizottságot, amelynek célja, hogy kialakítsa a cég megmentéséhez követendő stratégiát. A cél természetesen a BlackBerry 10 fejlődése lenne, ehhez keresnek valamilyen megoldást.

A testület bármilyen alternatívát hajlandó megvitatni, ebbe beletartozik a szövetséges, stratégiai parter keresése vagy akár a cég eladása is. Thorsten Heins, a BlackBerry ügyvezetője mindehhez hozzátette, hogy továbbra is bíznak a BlackBerry 10-ben. Amíg a bizottság a megoldást keresi a problémákra, folytatódik az eddigi stratégia, tovább próbálnak faragni a költségeken, népszerűsíteni a BlackBerry 10-et.

A BlackBerrynek (korábban Research In Motion, RIM) nem ment jól az elmúlt években, az iPhone előtti idők legnépszerűbb okostelefonjának gyártói későn kaptak észbe, hogy a piac elszáguldott mellettük. A kanadai cég egy ideig domináns szereplő volt az okostelefonok piacán, de az Apple és a Samsung nemcsak gyorsan felzárkózott, de el is húztak el mellette, és most már ők uralják ezt az iparágat. A BlackBerry mobiljaival nem tudja kielégíteni a vásárlói igényeket, veszteséges a működése. Az eladásáról, és az esetleges vevőkről (általában a Microsoft merül fel első tippként) régóta pletykálnak már. A cég tőzsdei értéke jelenleg 5,5 milliárd dollár körül jár.