Sebességet vált az új iPhone

2013.08.26. 09:44

Újabb részletek derültek ki a hamarosan bemutatásra kerülő Apple iPhone 5S okostelefonról. Az egyik ilyen pletyka szerint a készülék A7 típusú processzora marad kétmagos, mint az A6 nevű elődje, de 31 százalékkal gyorsabb lesz. Ennél azonban sokkal nagyobb előrelépést jelenthet, hogy állítólag már 64 bites lesz a processzor.

A 9to5 Mac híroldal több független forrásból is hírt szerzett arról, hogy az iPhone 5S néhány prototípusában 64 bites processzor van. Ami persze csak annyit jelent, hogy az Apple valóban kísérletezik a megoldással, egyáltalán nem biztos, hogy azt fel is használja a következő készülékben. A hírek szerint a 64 bitre való átállás a grafikus hatások megjelenítését segíti majd.

Már korábban kiderült, hogy az iPhone 5S felismeri majd a felhasználó ujjlenyomatát, amivel a készüléklopásokat szeretnék megakadályozni. Ez az azonosítási módszer lehet az alapja egy telefonba épített fizetési megoldásnak is. Emellett az iPhone 5S-ben különálló csip foglalkozik a mozgás érzékelésével.