Ilyen a Samsung okoskarórája

2013.09.02. 12:49

Bízzunk benne, hogy egy vicces kedvű Samsung-alkalmazott szándékosan átverte a VentureBeat újságíróját, és a cég okosórája sokkal jobb lesz annál, mint ami az alábbi képen látható.

Így néz ki a Galaxy Gear. Az eszköz sarkain látszik, hogy lapos, merev eszközről van szó.
Így néz ki a Galaxy Gear. Az eszköz sarkain látszik, hogy lapos, merev eszközről van szó.

A jövőbeni felhasználók elvárásait tükröző nem hivatalos fantáziarajzokon ugyanis olyan eszközök láthatók, amelyek finoman az ember karjára simulnak, és formájuk alapján lehetnének akár XXII. századi űrhajós eszközök is. Ehhez képest a VentureBeat oldalán látható furcsa tárgy úgy néz ki, mintha csak fogtak volna egy kisebb méretű okostelefont, és azt odaszíjazták volna valakinek a kezére. Ennél a tizenöt évvel ezelőtti számológépes Casio kvarcórák is szexibbek! Íme egy fantáziarajz egy menő okoskaróráról:

samsung-galaxy-gear-watch 0

Mivel a Samsung szeret titkolózni, lehetséges, hogy a VentureBeat nem a végleges eszközről látott videót. A dél-koreai cég szabadalmi bejegyzésében is egy jobb kinézetű eszköz látható.

Ez már egy Samsung által levédett szabadalom
Ez már egy Samsung által levédett szabadalom

A karórának 3 hüvelykes kijelzője van, és bluetooth segítségével tud rákapcsolódni a Samsung Galaxy S okostelefonokra. Wifin a netre tud kapcsolódni, hogy letöltse az emaileket, még akkor is, ha nincs a közelben okostelefon. A beépített 4 megapixeles kamerával könnyű lesz kémfotókat készíteni, bár az elsődleges alkalmazása inkább az ételfotók készítése lesz, hogy nyomon tudjuk követni a fogyasztásunkat. A karórán egészséggel és edzéssel kapcsolatos appok is lesznek.

Online közösségi aktivitásunkat,  telefonhívásainkat, üzeneteinket is nyomon követhetjük, és a karórában megtalálható lesz a Samsung S Voice kereső, amely a hangosan kimondott utasításokra is tud reagálni.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft