Szivárognak a titkok a Nexus 5-ről

2013.09.09. 10:14

Egyre több minden derül ki a következő Nexus mobilról, amelyet valószínűleg megint az LG gyárt majd. A Nexus 5 először egy múlt heti videóban tűnt fel, egészen pontosan abban a hirdetésben, amellyel a Google a KitKat operációs rendszert népszerűsítette. Azóta ezt levetették az videómegosztó oldalakról, de ez nem volt akadály abban, hogy pillanatok alatt elterjedjen a weben.

Most újabb titkokra derült fény, a FCC, vagyis a kommunikációs eszközök vizsgálatával foglalkozó amerikai kormányhivatal jóváhagyott egy mobilt, amely a D820 névre hallgat. Bizonyos okok miatt több szakíró is azt gyanítja, hogy ez lesz a Nexus 5. Az egyik legfontosabb, hogy hasonlít arra a mobilra, amit a fent említett videón lehetett látni.

A leírt tulajdonságok alapján a D820 igazi csúcskategóriás mobil lenne, LTE-vel, vezetéknélküli töltéssel, NFC-vel, Bluetooth 4.0-val. A dokumentumok alapján azt feltételezik, hogy a készüléknek öthüvelykes lesz a kijelzője (egészen pontosan 4,96 hülvelykes), 131,8 milliméter hosszú és 68,2 milliméter széles, vastagságáról még nincs hír.

A KitKat-videóban kiszivárgott kép alapján feltételezhetjük, hogy az LG gyártja ezt a mobilt is, bár sem a Google, sem az LG nem erősítette meg ezt eddig. Néhány hónappal ezelőtt még arról szóltak a hírek, hogy egyáltalán nem biztos, hogy az LG gyártja a Nexus 5-öt is, hiszen elérték, amit akartak, a cég profitált a Nexus 4 sikeréből.

Ugyanakkor ez volt eddig az egyik legsikeresebb mobil a Nexus sorozatból, piacra dobása után sokszor hiánycikk volt. Kétszáz dolláros ára pedig az egyik legjobb ár/érték arányú okostelefonjává tette.