Itt az LG hajlított képernyős mobilja

2013.10.28. 08:56

Vége a pletykáknak, az LG hivatalosan is bejelentette a hajlított képernyős okostelefonját, a G Flexet. A hajlított, hathüvelykes, 720p-s megjelenítésre képes OLED-kijelzőt használó telefon 7,9 és 8,7 milliméter vastag lesz és 177 grammot nyom majd. Négymagos Snapdragon 800-as processzor hajtja, 2 gigabájt RAM-mal szerelik majd, a hátsó kamera felbontása 13 megapixel, a telefon energiaellátását egy 3500 milliamperórás akkumulátor látja el.

Clipboard02

Az LG a bejelentéskor inkább a készülék ergonómiai előnyeit próbálta kihangsúlyozni ahelyett, hogy igazán különleges, a hajlított képernyő előnyeit kihasználó szoftvermegoldásokkal dobálózott volna. Volt persze érdekesség, az például jó (bár nem egyedi) ötlet, hogy a lezárt képernyő más-más pontját megnyomva eltérő módon oldhatjuk fel a lezárását, illetve bizonyos multimédiás alkalmazásokat akár közvetlenül a lezárt képernyőről is elérhetünk.

A G Flex egyik legérdekesebb részlete, hogy a hátsó borításra felvitt különleges felületkezelés képes az öngyógyításra. A tervezők által az X-men Rozsomákjához hasonlított képesség állítólag néhány perc alatt begyógyítja a karcolásokat. Ahhoz, hogy ezt valaki a saját szemével is lássa, érdemes Dél-Koreába költözni, a bejelentés szerint ugyanis a telefont egy hónap múlva dobják piacra, de egyelőre csak az ázsiai ország területén, a nemzetközi bevezetés még várat magára.