Az Apple is hajlított kijelzőn dolgozik

2013.11.11. 09:19

Egy, a cég belső terveit ismerő forrás szerint az Apple nem csak nagyobb kijelzőméretben gondolkozik, de a hajlított képernyőjű dizájnt is használni kezdené a jövőben kiadott telefonjaiban.

A 2014 második felére tervezett két készülék a pletyka szerint a széleinél fog lefelé kerekedni, ráadásul az új szenzorok már azt is érzékelik majd, hogy milyen erősen érünk hozzá a képernyőhöz. A 4,7 és 5,5 hüvelykes kijelzőjű iPhone-modellek ugyan az Apple kínálatában szokatlanul nagynak számítanának, az utóbbi már majdnem eléri a szeptemberben bemutatott Samsung Galaxy Note 3 tepsiszerű, 5,5 hüvelykes méretét. A névtelen forrás szerint azonban az Apple még nem véglegesítette a terveket.

Az Apple nem kommentálta a Bloomberg értesüléseit. A kijelzőméret azon kevés területek egyike, ahol az Apple szinte az első iPhone óta nem változtatott, az azóta az okostelefonok világában elterjedt nagyméretű kijelzők divatja ellenére még a legfrissebb, 5C és 5S modellek is azt az alapelvet követik, hogy a felhasználónak akkor jó, ha fél kézzel tudja használni a telefonját, és a kijelző nagy részét eléri a hüvelykujját használva.

A forrás szerint a nyomásérzékeny bevitelt még csak tesztelik az Apple-nél, és valószínűtlen, hogy a következő modellben be is vezetnék.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft