Ráfolyik a képernyő a telefon élére

2013.11.15. 17:09

A Samsung egy partnercégek számára tartott demonstráción bemutatta a hajlított képernyős telefonokhoz használt Youm technológia következő generációját. Ez lehetővé teszi, hogy a telefonok érintőképernyője túlérjen az előlap szélén, és a készülék élén is folytatódjon. Az éleken levő kijelződarabok a fő képernyőtől függetlenül is vezérelhetők, például bekapcsolhatók úgy, hogy a nagy képernyő sötét marad, és például sms-eket vagy csetüzeneteket tudnak megjeleníteni, vagy zenehallgatáskor az éppen játszott szám címét tudja mutatni.

A technológia 2015-ben mutatkozhat be, és megkaphatja a cég okostelefonos ágazatának zászlóshajója, az S-széria, vagy a péklapát-kategóriát sikerre vivő Note-sorozat is. A Youm technológia védjegyeztetési kérelmében egyébként a cég az okostelefonok mellett tévéket, monitorokat, autókat és karácsonyfadíszeket jelölt meg, mint lehetséges felhasználási terület.

Az okostelefonok piacán a Samsung látszik most a leginkább kísérletező kedvű játékosnak. Néhány újdonsága fényesen beválik, mint például a Note-ok hatalmas képernyője, ami a phablet-jelenséget elindította - néha azonban nagyokat tudnak bukni a meredekebb ötletekkel, ilyen volt például a Galaxy Folder, ami idén tavasszal a klasszikus ki-be csukható mobilokat próbálta feltámasztani. Az okostelefonoknál egyébként jelenleg a hajlítható kijelző tűnik a legtöbb cég fantáziáját megmozgató újdonságnak, a Samsung mellett az LG és az Apple is ilyesmivel kísérletezik a hírek szerint.