150 ezret fizet a T-Mobile a hűtleneknek

2014.01.09. 11:40

Azok után, hogy a cég vezérigazgatóját kivezette a rendőrség az AT&T keddi partijáról, sejthető volt, hogy az amerikai T-mobile valami nagy dobásra készül. Szerdán ki is derült, hogy tervezik átalakítani az amerikai piac jelenlegi felállását: 350 dollárt, vagyis mintegy 80 ezer forintot fizetnek minden olyan új előfizetőjüknek, akik a más szolgáltatónál megkötött szerződésüket a hűségidő lejárta előtt bontják fel.

Persze van néhány feltétel. Az egyik, hogy a már meglévő készüléket le kell adni, és új, T-Mobile-os telefont kell venni helyette, új előfizetéssel, és a régi előfizetéshez tartozó telefonszámot is át kell vinni. A 350 dollár pedig valójában csak az a költségplafon, amit az AT&T kifizet az új kliensnek a régi szerződés felmondása miatt felmerülő költségek igazolása után. Az ezzel kapcsolatos számlákat fel kell tölteni a cég honlapján keresztül, és várni a visszatérítést. A beváltott készülékekért (telefonért vagy tabletért) cserébe azonban rögtön fizetnek, a modelltől függően akár 300 dollárt is. ráadásul elkölteni sem kell azonnal, hiszen a cég a legtöbb ajánlatában ingyen adja a készüléket a megfelelő előfizetési csomag mellé.

Az T-Mobile új ötletként reklámozza a dolgot, a reklámkampány szövegezése pedig főleg a szakításra és a Monopoly „Ingyen kijöhetsz a börtönből” kártyájára épül fel. A valóság viszont az, hogy néhány napja még arról szóltak a hírek, hogy az AT&T fizet kétszáz dollárt minden, a T-Mobile-t otthagyó előfizetőnek. A T-Mobile elnöke, John Legere szerint valójában jó dolog az, hogy mindkét cég hajlandó fizetni az új előfizetőkért. „Próbálják ki a mi hálózatunkat, próbálják ki, tetszik-e, ahogy mi intézzük a dolgokat, és ha nem, ezek az idióták még fizetnek is majd, hogy visszamenjen hozzájuk!” – foglalta össze az amerikai mobilpiac pillanatnyi állását az elnök.