Félmilliárdért vett telefonszámot egy arab

2014.03.10. 18:14

Egy arab üzletember 7,8 millió dirhamot (478 millió forintot) fizetett a 050 7777777 hívószámért, amely iránt sokan mások is érdeklődtek. A szombat este, egy dubaji és egy abu-dzabi luxusszállodában megtartott szimultán aukción tíz különleges hívószámot árvereztek el - írja az MTI. Az Etisalat mobilszolgáltató jótékony célra ajánlja fel az aukció 13,55 millió dirhamos (830 millió forint) bevételének egy részét.

A feltűnő vagy könnyen megjegyezhető telefonszámok és rendszámtáblák státusszimbólumnak számítanak a Perzsa (Arab)-öböl dúsgazdag országaiban. Szaid Abdel Ghaffar Csuri abu-dzabi üzletember 2008-ban hárommilliárd forintnak megfelelő összeget fizetett az "1" jelzésű rendszámtábláért.

A győztes licitálók két évre nyerték el a vágyott telefonszámok használati jogát. Az aranyáron vásárolt telefonszámokhoz előfizetői csomag is tartozik. Az emirátusi hatóságok ugyanakkor néhány nappal az árverés előtt figyelmeztették a potenciális vevőket, hogy az állam bármikor megváltoztathatja a telefonszámokat vagy az előhívókat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!