Megakadt a Magyar Telekom hálózata

2014.03.10. 20:54

A hétfő esti csúcsidőszak valószínűleg nem a legszerencsésebb időpont egy hálózati kimaradásra, a Magyar Telekomnak azonban sikerült kifognia ezt az időszakot, amikor a legtöbb ember tévét nézne, rokonokkal telefonálna vagy az interneten fogyasztná a cuki cicás képeket. Fel is robbant a Telekom Facebook-oldala, amelyen az ügyfelek percenként üzennek valami kedveset a cégnek.

A Magyar Telekom közölte, hogy hétfő este 8 óta a mobil szolgáltatásban, az IPTV és internet szolgáltatásban országosan problémát tapasztalhatnak az előfizető. A szolgáltatások bizonytalanul működnek, és nem érintenek mindenkit. A társaság arra figyelmeztetett, hogy a call centerben a ügyfelek hívásai miatt a várakozási idő jelentősen megnövekedett. A kimaradást azonban már nem szükséges jelezni az ügyfélszolgálaton, mert a Telekom tud róla, és a kijavítása folyamatban van.

Az internetes adatforgalmat kezelő BIX grafikonján is látszik a hiba. Azon a szakaszon, ahol normális esetben még növekedne a forgalom, gyorsan alábukik a görbe. Ugyanakkor az is látszik, hogy a hiba nem érint mindenkit: nem esett nullára a mutató. Megnyugtató, hogy már némi növekedést is látunk, tehát kezd helyreállni a kapcsolat.

Képernyőfotó 2014-03-10 - 20.57.02.png

A hiba kivizsgálása és javítása folyamatban. A Telekom ügyfelei megértését és türelmét kéri.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!