Heteken belül indul az iPhone 6 gyártása

2014.03.18. 15:09

Az Apple egyik kínai partnere, a Pegatron újabb területeket nyitott meg a gyárában és munkásokat toboroz, derül ki a Reuters által is közölt hírből, amit egy kínai weboldalról vett át a hírügynökség. A gyártás állítólag a második negyedévben indul. A Pegatron nem az Apple egyedüli partnere, állítólag a Foxconn gyárában készül majd a legtöbb iPhone 6.

Mint minden egyes iPhone megjelenése előtt, most is tele van a web a készülék tulajdonságaival kapcsolatos pletykákkal. Sokan úgy vélik, hogy nagyobb lesz a kijelzője, a hírekben 4,7 és 5,7 hüvelykes méret is megjelent, ami azt jelentené, hogy az Apple is belépne a félig tablet, félig telefon phabletek piacára.

Az is felmerült, hogy az iPhone 6 rengeteg szenzorral lesz telepakolva: a készülékkel légnyomást, páratartalmat és hőmérsékletet is tudunk majd mérni. Akárcsak az egy évvel ezelőtt megjelent Samsung Galaxy S4-gyel. Ez ma már nem olyan meglepő, az Apple jó ideje nem az élen halad, hanem a többi gyártó nyomában halad, ami az új funkciók bevezetését illeti.

Olcsóbb az iPhone 5C

Az Apple a héten egy hivatalos bejelentést is tett: nagyobb európai országokban elérhetővé tette egy 8 gigabájtos iPhone 5C-t, amely körülbelül 15 ezer forinttal olcsóbb a 16 gigabájtos verziónál. Hogy ez a minimális árcsökkentés képes lesz-e felpörgetni a most szerényen teljesítő 5C iránti igényt, az igencsak kérdéses. A készülék kicsiny belső tárhelye reflektorfénybe helyezi azt a problémát, hogy a hasonló kategóriájú androidos készülékekkel szemben az iPhone nem bővíthető microSD kártyával.

Az Apple a legolcsóbb nagyméretű iPadet is lecserélte: eddig a 9,7 colos tablet második verziója volt kapható 400 dollárért, mostantól azonban a nagyobb felbontású (Retina) kijelzővel felszerelt iPad 4 kerül ennyibe. Ezekben a modellekben 16 gigabájtos tárhely van, és természetesen a csak wifis verzió kerül 400 dollárba, a mobilnetesért 530 dollárt kérnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?