Tökéletes megfigyelő az Amazon mobilja

2014.04.16. 13:10

Évekig tartó fejlesztőmunkával, tabletek több generációjának tapasztalataira építve idén megjelennek az Amazon első okostelefonjai. Távolról nézve ezek pont olyanok lesznek, mint az összes többi mobil, de nem is a formában kell keresni az újdonságokat, hanem a készülékházban megbúvó elektronikában.

A jól informált BGR szakportál kiderítette, hogy az egyelőre ismeretlen nevű készüléknek egyedi 3D menüje lesz, és a kijelző speciális szemüveg nélkül is állandóan térhatású tartalmat tud megjeleníteni. Ehhez különleges szenzorokat kellett beépíteni, négy infravörös kamerát, amelyek folyamatosan nyomon követik a felhasználó fejének mozgását. Ennek segítségével a megjelenítő mindig a júzerhez tudja igazítani a megjelenített tartalmat.

Parasztvakító showelemek is kihasználják majd a spéci 3D kijelzőt (Háttérkép változó perspektívából! Benézhetünk az ikonok mögé!), lesznek a mobilban ügyes megoldások is, például a termékeket több szögből meg tudjuk majd tekinteni, és a fotókon olyan részleteket fedezhetünk fel, amire hagyományos 2D kijelzőn nincs lehetőség.

A kijelzőt leszámítva átlagosnak mondható az Amazon mobilja: 4,7 colos 720p kijelző, Qualcomm Snadragon processzor, 2 GB RAM és 13 megapixeles kamera lesz benne. Az árát még nem ismerjük, a bejelentés valamikor a nyáron, a következő 2-3 hónapban várható.

A BGR-nek exkluzív fotói is vannak az egyik készülékről, de azokból kevés konkrétum derül ki, mert egy vastag burkolatot szereltek rá, hogy ne szivárogjon ki minden információ.