Tesztelik a Buxát

2014.05.19. 13:32

Zárkörű bétában már tesztelik a Buxát, egy magyar mobilfizetési megoldást, amellyel a felhasználók okostelefonnal tudnak fizetni egymásank. Az alkalmazás Androidon és iOS-en is működik, nem kell hozzá bankszámla vagy bankkártya. Leszámítva, hogy valahonnan át kell utalni a pénzt az alkalmazásra.

A Buxa használatához le kell tölteni egy okostelefonos appot, ezután telefonszámmal kell regisztrálni magunkat a rendszerbe. Ha pénzt töltünk a Buxa-számlára, az így létrejött egyenlegükből adhatunk pénzt ismerőseinknek, vagy vásárolhatunk a Buxa-elfogadóhelyeken: boltokban,szórakozóhelyeken, webshopban. Egyelőre nem túl sok helyen. Az ilyen fizetés azonnal megjelenik a fogadó fél okostelefonján.

Jelenleg a Buxa zártkörű bétatesztje zajlik, amelyhez korlátozott számban még csatlakozhatnak tesztelők, az éles indulás nyár végén várható. Talán addigra a nevet is lecserélik, mert nem a legszerencsésebb választás. Az is kérdés, hogy milyen előnye lehet egy ilyen, országhoz kötött alkalmazásnak a már létező, nemzetközi mobilos pénztárcákkal szemben.