Még mindig nem a legfrissebb Android a legelterjedtebb

2014.06.05. 14:44

A Google frissítette, hogy hányan használják az Android különböző verzióit. Nem meglepő módon a Jelly Bean tartja első helyét, bár az újabb KitKat erőteljesen növöget.

A KitKat aránya az Androidot használók körében most először lett két számjegyű, egészen pontosan 13,6 százalék használja 4.4-et. Csak ez a változat tudott növekedni az elmúlt időszakban, az összes többi veszített népszerűségéből.

Még a magasan a legnépszerűbb Jelly Bean is hátrébb szorult, de azért nem kell aggódnia a maga 58,4 százalékával. Az Ice Cream Sandwichet és a Gingerbreadet 14,9-14,9 százalék használja, Honeycomb már nem mérhető, a nagyon régi Froyo azonban még tartja magát a maga 0,8 százalékával.

Az adatokból arra következtethetünk, hogy idén már nem lesz KitKat-vezetés a piacon annak ellenére, hogy ebben a hónapban egészen jelentős volt a legújabb verziónak a térnyerése.

Az is valószínű, hogy előbb bejelentik a KitKat utódját, mint hogy az a vezető helyre kerülne. De ez nem annyira meglepő, a korábbi változatokkal ugyanez történt, kell egy kis idő, míg a gyártók átállnak az Android legújabb változatára, és ahhoz is kell idő, hogy a régi készülékek lecserélődjenek. Az új verziók ugyanis általában csak a legújabb készülékeken működnek, néhány éves mobilokra már ki sem adják a frissítést.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!